Dinerkaart

Dinerkaart

Voorgerechten

onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter

  • Salade Drentse Nagelhout

    11.00

    met geschaafde oude kaas, walnoten, zwartoogbonen, sinaasappel en dun gesneden Drents nagelhout van onze lokale slager

  • Broodplankjevegetarisch

    7.25

    met gezouten roomboter, hummus en aioli

  • Vegan coquilles van konings oesterzwamvegetarisch

    9.25

    gebakken in knoflookboter en sojasaus

  • Witlof met rivierkreeftjes

    12.50

    witlofschuitjes gevuld met salade van rivierkreeftjes

  • Salade Geitenkaas vegetarisch

    9.25

    met gepofte biet, cherry tomaat, walnoten, cranberry en rode bieten vinaigrette

Soepen uit de terrine

  • Mosterdsoepvegetarisch

    6.25

    met bosui en Drentse droge worst (ook vega mogelijk)

  • Bospaddenstoelenbouillon

    6.25

    met diverse paddenstoelen en bosui

  • Soep van de dag

    6.25

    een dagelijks wisselende huisgemaakte soep

Maaltijdsalades

  • Carpacciosalade

    16.00

    dungesneden runderlende op een salade met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en geroosterde pijnboompitjes

  • Gerookte zalmsalade

    16.00

    gemengde salade met gerookte zalm, komkommer, tomaat, rode ui, kappertjes en vinaigrette

  • Salade geitenkaasvegetarisch

    14.50

    gemengde salade met gepofte biet, cherry tomaten, walnoten, cranberry en 
rode bieten vinaigrette

  • Wintersaladevegetarisch

    14.50

    gemengde salade met bospaddenstoelen, blauwschimmelkaas, walnoten, gepocheerde peer en vinaigrette

Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten (tenzij anders vermeld) worden met een aardappel variatie, warme groente en een koud bijgerecht geserveerd.

  • Drie sliptongen à la meunière

    33.00

    in roomboter gebakken, zoals het hoort
    meerprijs Picasso – Gebakken fruit in gember 5.00

  • Doradefilet

    26.50

    op de huid gebakken, geserveerd met witte wijnsaus en kruidenolie

  • Vers van de markt

    24.50

    dagelijks wisselend visgerecht toegelicht door de bediening

  • Vegan Gnocchi vegetarisch

    19.75

    met bospaddenstoelen, spinazie, pijnboompitjes in een soja roomsaus met 
vegan parmezaan

  • Pompoencurry vegetarisch

    19.75

    huisgemaakte curry van pompoen, kikkererwten, koriander en kokosmelk, 
geserveerd met witte rijst en cashewnoten

  • Saté spies

    21.75

    gemarineerde varkenskophaas, met atjar, kroepoek, satésaus, gebakken uitjes, friet en salade

  • Kalfslever

    23.50

    rosé gebakken met spek en ui

  • Entrecote van rund

    28.50

    een aardappeltaartje en rode wijn-sjalotten jus

  • Gekonfijte eendenbout

    25.50

    langzaam gegaarde eendenbout met aardappelpuree en rode wijn jus

  • EVA spareribs

    26.25

    klassiek gemarineerde ribbetjes met sausjes, frites en salade

  • Schnitzel

    21.75

    varkensschnitzel geserveerd met een saus naar keuze

  • Drents stoofpotje

    21.50

    een lokale specialiteit; runderstoof met ui en donker bier, op smaak gebracht met kruidkoek en geserveerd met aardappelpuree en rode kool

Senioren gerechten

  • Twee sliptongen à la meunière

    27.75

    in roomboter gebakken zoals het heurt
    meerprijs Picasso – Gebakken fruit in gember 5.00

  • Kleintje schnitzel

    17.50

    geserveerd met een saus naar keuze

  • Kleintje kalfslever

    19.25

    rosé gebakken met spek en ui

Nagerechten

  • Sorbet EVA

    8.50

    verse vruchten, rood fruit coulis, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom

  • Dame blanche

    7.50

    vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Crème brûlée

    7.50

    bereid met vanille

  • Panna cotta

    7.50

    huisgemaakte panna cotta met bosvruchtencompote

  • Apfelstrudel

    7.50

    met kaneelijs, vanillesaus en slagroom

  • Koffie compleet

    8.50

    koffie of thee naar keuze met diverse zoete lekkernijen

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?