Dinerkaart

Dinerkaart

Voorgerechten

onze koude voorgerechten worden geserveerd met toast en boter

  • Gerookte eendenborst

    9.75

    met walnoten, appel-vijgen compote en balsamico siroop

  • Broodplankjevegetarisch

    6.75

    met gezouten roomboter, hummus en aioli

  • Brandade

    8.25

    aardappelsalade met gerookte makreel en groene kruiden dressing

  • Camembertvegetarisch

    9.25

    gefrituurd in panko, geserveerd met salade en cranberry compote

  • Herfst saladevegetarisch

    9.00

    gemengde salade met bospaddenstoelen, blauwschimmelkaas, walnoten,
    gepocheerde peer en frambozen vinaigrette

  • Pasteitjevegetarisch

    8.25

    vegan bladerdeegbakje gevuld met huisgemaakte knolselderij ragout

Soepen uit de terrine

  • Mosterdsoepvegetarisch

    5.75

    met bosui en Drentse droge worst

  • Heldere Runderbouillon
vegetarisch

    5.75

    met stukjes gegaard rundvlees en tuinkruiden

  • Soep van de dag

    5.75

    een dagelijks wisselende huisgemaakte soep

Maaltijdsalades

  • Carpacciosalade

    15.00

    dungesneden runderlende op een salade met truffel mayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en geroosterde pijnboompitjes

  • Gerookte zalmsalade

    15.00

    gemengde salade met gerookte zalm, komkommer, tomaat, rode ui, kappertjes en vinaigrette

  • Salade gerookte eendenborst

    15.00

    met walnoten, appel-vijgen compote en balsamico siroop

  • Herfst saladevegetarisch

    13.50

    gemengde salade met bospaddenstoelen, blauwschimmelkaas, walnoten,
    gepocheerde peer en frambozen vinaigrette

Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten (tenzij anders vermeld) worden met een aardappel variatie, warme groente en een koud bijgerecht geserveerd.

  • Drie sliptongen à la meunière

    32.50

    in roomboter gebakken, zoals het hoort
    meerprijs Picasso – Gebakken fruit in gember 4.00

  • Zalmfilet

    24.50

    op een venkelsalade, met Riesling beurre blanc en kruidenolie

  • Vers van de markt

    22.50

    dagelijks wisselend visgerecht toegelicht door de bediening

  • Vegan Bourguignonvegetarisch

    18.50

    stoofpot bereid met paddenstoelen, ui, wortel, knoflook, linzen en rode wijn

  • Filodeeg pakketjesvegetarisch

    18.00

    gevuld met gorgonzola, brie, walnoten en peer, geserveerd met rucola tapenade

  • Saté spies

    19.50

    gemarineerde varkenskophaas, met atjar, kroepoek, satésaus, gebakken uitjes, friet en salade

  • Kalfslever

    21.00

    rosé gebakken met spek en ui

  • Hollandse biefstuk

    26.50

    met een aardappeltaartje en rode wijn-sjalotten jus

  • Gekonfijte eendenbout

    22.50

    langzaam gegaarde eendenbout geserveerd met een gevogelte jus

  • EVA spareribs

    24.75

    klassiek gemarineerde ribbetjes met sausjes, frites en salade

  • Schnitzel

    19.75

    varkensschnitzel geserveerd met een saus naar keuze

  • EVA Hamburger

    16.50

    rosé gegaarde burger van Drents weiderund, op een briochebroodje met BBQ saus, tomaat, augurk en rode ui, geserveerd met frites en salade
    meerprijs - Drentse Weidekaas 1.50

  • Drents stoofpotje

    19.50

    een lokale specialiteit; runderstoof met ui en donker bier, op smaak gebracht met kruidkoek en geserveerd met aardappelpuree en rode kool

Senioren gerechten

  • Twee sliptongen à la meunière

    24.00

    in roomboter gebakken zoals het heurt
    meerprijs Picasso – Gebakken fruit in gember 4.00

  • Kleintje schnitzel

    16.50

    geserveerd met een saus naar keuze

  • Kleintje kalfslever

    17.25

    rosé gebakken met spek en ui

Nagerechten

  • Sorbet EVA

    8.50

    verse vruchten, rood fruit coulis, vanille-ijs, aardbeienijs en slagroom

  • Dame blanche

    7.00

    vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

  • Crème brûlée

    7.00

    bereid met vanille

  • Tiramisu

    7.25

    huisgemaakte Italiaanse klassieker met mascarpone, Amaretto en cacao

  • Apfelstrudel

    7.25

    met kaneelijs, vanillesaus en slagroom

  • Koffie compleet

    7.25

    koffie of thee naar keuze met diverse zoete lekkernijen

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?