Historie

Historie

Eethuis voor Allen

Al in de jaren ’20 van de vorige eeuw stond op de plek van onze huidige restaurant een hotel-restaurant: Hotel Enting. Met uitzicht op de befaamde Zuidlaardermarkt en aan de rechterkant van het pand nog een grote schuur waar men varkens woog in die tijd. Al jaren is het pand een belangrijke ontmoetingsplaats voor bezoekers en handelaren van de beroemde Zuidlaardermarkt.

Van 1956 tot 2014 stond achter het hotel de Prins Bernhard hoeve. Een hallencomplex waar grootschalige evenementen plaats vonden zoals Nederlandse Indoorkampioenschappen atletiek en Domino Day. Gedurende een grote uitslaande brand in februari 1986 werd het toenmalige hotel volledig in de as gelegd. Al snel ontstonden de plannen voor de herbouw van een hotel restaurant op deze locatie. 

Het huidige pand werd in de loop van 1986 gebouwd. In de winter van 2015/2016 werd het restaurant gedeelte compleet verbouwd en gerenoveerd om aan de actuele eisen en wensen te voldoen. Op 14 februari 2016 opende het nieuwe restaurant. 

Naar voorbeeld van het vermaarde Woon- En Eethuis Voor Allen in Groningen (WEEVA), werd het Eethuis Voor Allen (EVA) opgericht. Met ons restaurant brengen we de nostalgische sfeer van weleer terug. Onze keukenbrigade werkt uitsluitend met verse producten die we met veel zorg en liefde vakkundig voor u bereiden. Wij gebruiken in onze gerechten veel streekproducten, omdat we het fijn vinden om u te laten proeven van wat Drenthe én Groningen te bieden hebben.

Een kleine sfeerimpressie

Wilt u reserveren?

Wilt u reserveren?

Op een uniek plekje in Zuidlaren authentiek eten?